Is er al post ?

Al reeds enige dagen na de aankomst in Bosnië weet men van het bestaan van de veldpost af. Mee gesleept door oudere lichtingen wordt er al na een paar dagen reikhalzend uitgezien naar post van thuis. Afgezien van bellen is post dé manier om op de hoogte te blijven van de familie-roddels thuis. Ook komen er kranten en tijdschriften binnen zoals de Panorama en de Aktueel. Veel personen promoveren de bladen echter tot privébezit en deze zijn daarom al snel uit de bar verdwenen.
De meest gestelde vragen aan ons zijn: 'Is er al post', en 'Waarom was er geen post voor mij !'
Om ons veel gepraat te besparen; de post komt in ieder geval binnen met ieder verlofgangerskonvooi uit Split. Dat is op maandag en vrijdag. Met een beetje geluk komen er meerdere konvooien in de week en komt er dus vaker post mee omhoog.

De meeste post is makkelijk uit te zoeken en dan gaat het lekker snel. (Te?) vaak zitten er echter hele leuke adresseringen bij en zit dezelfde persoon bij de staf, transport, herstel, genie en de bevo tegelijk. Toch knap.
Misschien wordt er gedacht dat wij op die manier tenminste ook eens iets te doen hebben, maar dat hebben we zonder die gevallen ook wel (druk,druk,drukken).
We hebben nl. nog vele andere werkzaamheden: postzegels verkopen, en euh.....
Bij eventuele vragen kunt u altijd terecht bij een van de veldpostbikkels (als ze er zijn)

Enkele tips om de postlijn wat te bespoedigen:
Op alle(!) post een afzender, ook op brieven
Op buitenlandse post een postzegel, verkrijgbaar op de betere post¬kantoren. Ook bij ons.

Uw afzender/juiste adres is:
NAAM
REG.NUMMER
1 (Nl/Be) VN Log/Tbat
....cie
NAPO 80
3509 VB Utrecht

De veldpostbikkels,
wij zorgen ervoor.