More information on the factory

The company was still in business around 1961:
Found this on the Zeist website:

2 juni 1961:
Werkbezoek van Koningin Juliana aan de gemeente Zeist. Na ontvangst op het kruispunt van de Soestdijkerweg met de Embranchementsweg wordt een bezoek gebracht aan de speeltuin in Den Dolder, de Nederlandse Optiek- en Instrumentenfabriek Dr. C.E. Bleeker N.V. aan de Thorbeckelaan, de oud-kamenier van koningin Juliana mw. N.A. Matser-Uiterwijk wonende Johan de Wittlaan 43, de Zeister Werkplaats aan de Johannes Postlaan, het raadhuis aan Het Rond, de Dieptetuin in het Valckenbosch, de Gemeentelijke Technische School aan de Dijnselburgerlaan, de Gerofabriek aan het Geroplein, het winkelcentrum in de wijk Hoge Dennen-Kerckebosch, de Evangelische Broedergemeente en de Medische Pedagogische Inrichtingen Zonnehuis Veldheim-Stenia aan de Utrechtseweg. Via Huis ter Heide verlaat de koningin de gemeente.
Het bezoek aan mevrouw Matser was niet in het officiële programma opgenomen maar was ingevoegd op een persoonlijke wens van de koningin.

Update !
I got an email from Hans Gerlach. His father used to work at Bleeker N.V.
Never thought C.E. would stand for Caroline Emilie !
She is the founder of the "Physisch Adviesbureau" and the "Nederlandse Optiek en Instrumentenfabriek Dr. C.E.Bleeker". She was the director of that firm from 1930 till 1963.